Gościu English Polish
InCoGniTo
Hyde Park Temat: Luźna gadka^Free chat Wątek: Modern Warfare 2

Modern Warfare 2
Site: « 1 »
#1 dnia 20.10.2009 o 11:04hh Cytuj ten wpis
Freddy
Member

Filmik doskonale pamietacie z czasow premierki GTA4 na PC, ale tym razem Hitler wypowiada sie na temat CoD:MW2.

A Hitlera zdenerwowaly ponizsze informacje:

Mamy bardzo złe wieści dla fanów Modern Warfare. Infinity Ward zamierza zablokować możliwość uruchamiania własnych serwerów w MW2.

W najnowszym wydaniu webcastu Bash, jednym z gości był Fourzerotwo (Robert Bowling z Infinity Ward). Jakie wieści otrzymali od niego pecetowi fani Modern Warfare? Bardzo smutne. Okazuje się bowiem, że Infinity Ward ma zamiar całkowicie zmienić swoje podejście do kwestii infrastruktury trybu sieciowego w MW2.

Po pierwsze - nie będzie możliwości stawiania własnych serwerów. Wszystkie gry sieciowe Modern Warfare 2 będą przechodziły przez system InfinityWard.NET. Co prawda będzie istniała możliwość rozpoczęcia prywatnej rozgrywki, ale trudno porównywać to do możliwości oferowanych przez prywatne serwery. O zasady fair play będzie dbał nie PunkBuster, a VAC, co oznacza integrację gry ze Steamem.

Co więcej, najprawdopodobniej zabronione będą wszelkie mody oraz nieautoryzowane mapy, a DLC dla wersji pecetowej będzie płatne.

Jak widać Activision próbuje walczyć z piractwem, ale ciężko powiedzieć, żeby to była właściwa droga.

www.gram.pl

Ciekawe czy sa to prawdziwe informacje

ostatnio edytował ICGT^Darter dnia 21.10.2009 00:00h
IP saved
#2 dnia 20.10.2009 o 13:20hh Cytuj ten wpis
ICGT^George
Member

Jak czytam te newsy na modernwarfare.eu to az mnie cos strzela!!!! delikatnie w chej mowiąc. ja nie wiem....rozumiem płatki śniadaniowe z logiem MW2, grzechotki z logiem MW2, Spier**lenie połowy fabuły gry przez "wycieki" filmików do neta. Ale odjeba* takie cos? Jakis steam, vac, brak dedykow, hostowanie u kogos na kompie, pingi po 200, brak modow!!?

IW straciło juz kilkadziesiat klietnow, anulowano w chej pre orderow i stracili gruba kase. I dobrze!

[
IP saved
#3 dnia 20.10.2009 o 13:44hh Cytuj ten wpis
Freddy
Member

Akurat Steam i VAC to doskonały wybór.

VAC będzie się napewno lepiej od Punkbustera sprawował. Na steamie mam L4D i też jest b. dobrze.

Hostowanie nie będzie u kogoś na kompie. A pingi nie będą wynosiły 200... bo jeszcze nie ma MW2, więc skąd możesz wiedzieć ile będą wynosiły ;d.

A poznanie fabuły poprzez wyciekające filmiki to tylko i wyłącznie wina graczy, bo łapają i oglądają wszystko bez zwracania uwagi na to czy będzie spojler.

last edited by Freddy at 20.10.2009 14:04h
IP saved
#4 dnia 20.10.2009 o 14:17hh Cytuj ten wpis
ICGT^George
Member
Dlatego na normalnych stronkach ludzie ostrzegają przed spoilerami. Np na wrestlefans.pl  ... tam jak ktos poda wynik walki bez napisania w temacie "spoiler" to ban. I to tez wina administracji. Co do vaca to moze i lepszy od pb...na steamie tez w zasadzie cheatow nie ma. ale przeciez glownie sie gra w ta gierke meczyki (przynajmniej u nas), wiec mnie tam cheaterzy latają. bo jeszcze sie nie zetknąłem z czitem w meczu. druga sprawa- płatne mapy? za odpalenie gierczaski tez niech pobierają kase. No ludzie, miliony napalonych graczy czekało caluteńki rok, coby pmłócić sobie w koncu w mw2. takie jak nas do tego mw przywyczailo. a tu nagle odpieprzaja...to juz sie nawet marketing i reklama nie nazywa. Zlewają na PCtowców równo. teraz tylko pchają w konsole. ale to przecież legendarne Call of duty zyskało to miano ppoprzez pc. i teraz sie od tego odwrócić? Kasowanie petycji o anulowanie tych nowości? co to ma byc?

[
IP saved
#5 dnia 20.10.2009 o 15:19hh Cytuj ten wpis
Freddy
Member

Może i cheatera nie spotkałeś, kto wie, ale jak ci lata AC to nie powinno być dla ciebie różnicy czy to VAC czy to PB ). VAC będzie, bo gra się pojawi na Steamie, jeżeli to prawda rzecz jasna. 

Płatne mapy ? A co to za problem ) Przypomnij sobie jak wiele DLC musiałeś pobierać do MW. I wydaje mi się, że koniec końców DLC nie będzie płatne. Nie zapominajmy, że mimo płatnych DLC na konsole CoD4:MW i tak sprzedał się lepiej, aniżeli na PC. ( przynajmniej tak pisali w czasie ogłaszania 10 milionów sprzedanych egzemplarzy).

Prócz płatnych DLC i nie możliwości wgrywania swoich modów reszta mi się podoba.  

IP saved
Site: « 1 »